tisdag 3 november 2009

Svarta Svanen, krönikan

Logo: Tobias Janius
Det har gått en tid sedan senast och under denna tid har förberedelserna inför Stockholms filmfestival pågått. En teaser av filmen håller på att färdigställas och förhoppningsvis kommer den att finnas tillgänglig här för er på bloggen eller hemsidan efter det att den har visats upp för industrin under festivalen. Människor har också flyttat under denna tid, kanske ingen världsnyhet, men i fallet Spindelgången handlar det om filmens upphovsmakare och ena halvan av Chapmanska Samfundet som packat sina pinaler och lämnat Chapman för något annat, något nytt.
Filmens manusförfattare och regissör Svarta Svanen har gjort sin röst hörd och med den kommande filmfestivalen i tankarna författat krönikan "Biennalernas skimmer kontra konstnärens förfall", här nedan följer första stycket:
"Ett par veckor senare är vi helt omedvetna om denna händelse, vilket för ett slag mynnade i bildkonstens och performancekulturens öppna förfall. En samling kreatörer, övriga intressenter, diletter och silverhår träffas vartannat år för att enas om utställningars prominens, fortgång och potential inför en eventuell auktion. Någon lycklig och medioker finner sin välgörare, en anna blir, för tredje året i följd, klappad på axeln med ett vackert certifikat, från såväl den akademiska som den kulturella överklassens junta: "För lång och trogen tjänst, inom ramarna" " LÄS RESTEN HÄR.

1 kommentar: